Transferdruk

Flex transfer is een techniek waarbij het gekozen ontwerp uit een dunne gekleurde folie gesneden wordt, d.m.v. plotter. Vervolgens wordt deze onder een bepaalde druk en temperatuur op het gekozen textiel gedrukt. Er zijn vele soorten Flex-kleuren, bijna iedere kleur is leverbaar en er kan ook op bijna ieder materiaal gedrukt worden. Er is een speciale Flex voor nylon, polyester, elastisch materiaal en katoen. Afhankelijk van het soort ondergrond moet dus de goede Flex gekozen worden. Deze techniek wordt gebruikt bij kleine aantallen, maar ook voor personaliseren of het gebruik van borst- en/of rugnummers.

 

 

 

Flock transfer gebruikt dezelfde techniek als de flex transfer, alleen is dit een grovere folie, dat velours aanvoelt en iets dikker op het textiel ligt. Deze folie geeft ook een mooie chique uitstraling.

 

 

 

 

 

 

 

 

Digitale transfer is ideaal voor een full-color logo. Het beeldmerk wordt geprint op een matte flexfolie en daarna in vorm gesneden. Met name voetbalclubs gebruiken deze badges. Deze transfers zijn ook ideaal bij een kleurverloop of wanneer het bestaat uit heel veel kleuren.

 

 

 

 

 

 

 

Sublimatie transfer is een bedrukking, dat eerst geprint wordt op speciaal papier. De afbeelding van een tekst, logo of een combinatie hiervan, wordt met behulp van een hittepers overgebracht op het product. Deze transfers zijn kleurvast en niet voelbaar. Deze transfers kunnen alleen gebruikt worden op witte textiel van 100% polyester, lycra of nylon.