Transferdruk


Flex transfer is een techniek waarbij het gekozen ontwerp uit een dunne gekleurde folie gesneden wordt. Vervolgens wordt deze onder een bepaalde druk en bepaalde (hoge) temperatuur op het gekozen textiel gedrukt. Er zijn vele soorten Flex-kleuren, bijna iedere kleur is leverbaar en er kan ook op bijna ieder materiaal gedrukt worden. 
Er is een speciale Flex voor nylon, polyester, elastisch materiaal en katoen. Afhankelijk van het soort ondergrond moet dus de goede Flex gekozen worden. Deze techniek wordt gebruikt bij  aantallen, maar ook voor personailseren of het gebruik van rugnummers. 

Flock transfer gebruikt dezelfde techniek als de flex, alleen is dit een folie dat suede-achtig aanvoelt en dat iets dikker op het textiel ligt.

Digitale transfer is ideaal voor een full-color logo. Het beeldmerk wordt geprint op een matte flexfolie en daarna in vorm gesneden. Met name voetbalclubs gebruiken deze badges.

Sublimatie transfer is een bedrukking dat eerst geprint wordt op speciaal papier. De afbeelding van een tekst, logo of een combinatie hiervan wordt met behulp van een hittepers overgebracht op het product. Deze transfers zijn kleurvast en niet voelbaar. Deze transfers kunnen alleen gebruikt worden op 100% polyester, lycra en nylon.